Hae
Häppeninkii

Elämäni pahin allergiakohtaus

Sain elämäni pahimman allergiakohtauksen jokunen aika sitten ja taidan olla lääketieteellinen ihme, koska selvisin allergiakohtauksesta näin vähin vammoin. Olen käynyt läpi siedätyshoitorumban koivulle sekä heinälle ja niihin aikoihin olin myös chilille suorastaan kuolettavan allerginen; yksikin pala kyseistä raaka-ainetta sai kurkkuni turpoamaan. Luulin jo päässeeni allergiasta kokonaan eroon, mutta pahinta yliherkkyyttä on jopa siedätyksellä mahdotonta hoitaa. Eräs tuntematon ja tilanteesta täysin ulkopuolinen mieshenkilö nimittäin ojensi minulle maailman tulisimman chilin kulkiessaan ohitseni. Voin tässä tapauksessa olla varma ja puhua miehestä enkä vain oletetusta, koska hän teki asian varsin selväksi. Tämä kyseinen vakavasti allergisoiva chililajike oli nimeltään ”kumpi teistä on mies teidän suhteessa?”. Pienen pieni puraisu tätä maailmankuulua paprikaa ja olin sekunnin sadasosissa tulipunainen. Arvon chilimies, kiitos tarjoamastasi kurkun turvokkeesta, mutta jatkossa älä tarjoile niitä minulle. Äläkä oikeastaan kenellekään.

”jokainen talous tarvitsee maskuliinisuutta”

Jokainen talous tarvitsee maskuliinisuutta ja feminiinisyyttä, joten toinen teistä on se maskuliininen. Ja sinusta tulee se maskuliininen energia. Kaksi samaa energiaa ei sovi yhteen.

Yllämainittu oli chilimiehen tarkkaan harkittu pohja hänen kysymykselleen. Hassua, miten paljon kuulen tätä samaa ilosanomaa. Hyvin monissa teksteissänikin puhun samasta asiasta ja se johtunee siitä, että tätä samaa tuntemattomien ihmisten paasausta kuulee aivan liikaa. Usein nämä ihmiset ovat kuitenkin aivan pihalla jopa omista puheistaan. Tässäkin tapauksessa chilimies puhui itsensä pussiin. Lähdetään siitä liikkeelle, että jokaisessa ihmisessä on sekä maskuliinista että feminiinistä energiaa. Nuo sisäiset energiat tasapainottelevat ihmisen sisällä luoden yksilöllisen yhdistelmän. On toki olemassa kollektiivisia ja konservatiivisia ajatusmalleja ja monesti maskuliinisuudella tarkoitetaan ”miehekästä” olemusta. Itse pidän kovasti omasta energioiden kombostani enkä koe minkään heijastuvan liiallisena maskuliinisuutena. Summa summarum, taloudestamme löytyy vahvat feminiinisyyden sekä maskuliinisuuden vibat, kuten jokaisesta muustakin kodista ympäri maailman.

Pointtihan on juuri se, ettei minun ja puolisoni parisuhteessa kumpikaan ole mies. Kumpikaan ei myöskään leiki miestä, matki miestä tai yritä mitenkään päin olla mies. Kirjoitin jokunen tovi sitten ihan kokonaisen postauksen paljon kiinnostusta herättävästä aiheesta; miksi minä nyt juuri tältä näytän. Meidän elämästämme ei puutu miehiä tai ”miehistä voimaa” ja kiitos kysymästä, pärjäämme ihan vain kahden naisen voimin parisuhteessamme.

Mielestäni hyvin yksinkertainen asia on aivan jatkuvaa rautalangan vääntämistä ja ruuvin kiristämistä. Olen valmis vääntämään lankaa ja ruuvia solmuun ihan niin kauan, kuin minun vain tarvitsee. En kuitenkaan ole valmis jatkuvasti perustelemaan ”valintaani” seurustella naisen kanssa, olemustani, monia hämmentävää ulkonäköäni tai etsimään kompromisseja, jotta avopuolisollani olisi mahdollisuus kokeilla ”kunnon miestä”. Kuvottava ehdotus edes vitsinä, jota minun eikä puolisoni tarvitse sulattaa.

kumpikaan ei ole mies

 

 

kuka meillä vaihtaa lamput ja auton renkaat?

Yksinkertainen vastaus yksinkertaiseen kysymykseen: minä, puolisoni, jommankumman isä tai äiti vierailun ohessa tai alan ammattilaiset ostopalveluna. En olisi puoliksikaan näin arkiviisas ihminen, jos en voisi kysyä neuvoa ihan keneltä tahansa ihmiseltä ikään tai sukupuoleen katsomatta. Kaikkien heidän yksilölliset ongelmanratkaisutaitonsa yhdistettynä ”naiselliseen osaamattomuuteeni” tai viitsimättömyyteeni on lyömätön yhdistelmä pulmapeleissä. Bonuksena asumme vuokra-asunnossa, joten jos jotain hajoaa, huoltoyhtiöstä huoltomies tai huoltonainen hoitaa sen eikä välttämättä tarvitse itse Googlesta tai YouTubesta opetella kotiremontoijiksi. Onneksi olemme puolisoni kanssa tarvittaessa nopeasti oppivia ja varsin eteviä, joten olemme ihan varta vasten opetelleet joitakin asioita, joita emme ole ennen osanneet. Kuten kuka tahansa muukin itsenäinen ihminen tekisi. Lesbous tai naisena oleminen eivät invalidisoi, vaikka niin joku luuleekin.

Koko ajan korostetaan enemmän sitä, että ei ole olemassa erikseen naisten ja miesten töitä. Nykypäivänä miehet ihan yhtä lailla tekevät ruokaa ja pesevät pyykkiä kuin naiset toimivat rakennusmestareina. Ihmisten mieliin on yhä asetettuna joku kummallinen jokaisen naisen pakollinen hoivavietti tai jokaisen miehen oletettu sankarillisuus. Ymmärtääkseni tämä hoivavietti on kuitenkin reaktioperäinen juttu, joka aktivoituu yhtä lailla miessukupuolisissa ihmisissä. Hoivavietti on nimenomaan kehittynyt suojelutarkoitukseen. Miehiin kohdistuvat sankarilliset paineet voi myös mielestäni unohtaa. Jos chilimiehellä oli idea siitä, että nainen tarvitsee rinnalleen miehen juuri tämän suojelun takia, en viitsi edes lähteä asiaan ottamaan kantaa. Onhan se kaikessa komeudessaan niin naurettava yritys tehdä homoliitoista vääriä. Sankaruutta on monenlaista ja jos tarvitsen suojelijaa omaan arkeeni, hankin koiran.

Toivon, että vastaukseni oli chilimiehen ”kumpi teistä on mies” -kysymykseen riittävän kattava. Varmuuden vuoksi vielä kerran: parisuhteessamme kumpikaan ei ole mies ja se on juurikin se idea. Vaikka emme seksuaalista vetoa miehiin koe, rakastamme miespuolisia lähiomaisiamme yli kaiken. Olemme kovin, hyvin tyytyväisiä näin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *